Weekend van de Wetenschap; ontdek de bodem en doe mee aan een regenwormenwedstrijd

Contact

Adres:
Droevendaalsesteeg
Wageningen
Plan je route

Het Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. Bezoekers krijgen tijdens het Weekend van de Wetenschap een unieke blik achter de schermen bij organisaties en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek. Ze ontmoeten echte wetenschappers. Zien restaurators aan het werk in een museum. En doen proeven in laboratoria. 

In Wageningen kun je op zondag 2 oktober terecht bij het Soil Cluster van de WUR. Om 13.00 uur nemen onderzoekers in bodemkunde je  gedurende 45 minuten mee op een reis in de onbekende wereld van de bodem met een interactieve les. Quiz, spelletjes, eenvoudige en informatieve uitleg, en microscopen om de leuke diertjes te zien die in de bodem leven zullen er zijn!
Tussen 11.00 en 15.15 uur kijgen kleine groepjes mensen (teams) een stuk grond op de universiteitscampus. Met wat gereedschap om de regenwormen uit de grond te laten komen. Het team dat erin slaagt meer regenwormen te verzamelen, gaat de wedstrijd winnen. Van 14.00 tot 16.00 uur spelen groepen mensen een spel over bodembiota en de werking van de bodem: Ludi Soli. Ludi Soli is een Engelstalige serious game om de verschillende oorzaak-en-gevolgrelaties in het bodemsysteem te begrijpen en hoe collectieve keuzes deze kunnen beïnvloeden. Het is ontworpen om het complexe leven, de chemie en de fysica van de bodem te illustreren. 

Wanneer

  • Zondag 2 oktober 2022