Tibo van de Zand: expo Kleurrijk Europa

De nieuwe Koetshuisexpositie in Museum De Casteelse Poort geeft levende kleuren aan de koude winter. Centraal staat het kleurrijke werk van Tibo van de Zand, enkele 3D-werken van Thomas A. Geurts, én beeldhouwwerken van Jits Bakker.

Tibo van de Zand (1985) is een Nederlandse kunstschilder. Als zoon van de bekende Wageningse kunstenaar Jits Bakker werd hij al jong geïntroduceerd in de wereld van de beeldende kunst. In de voetsporen van zijn vader en onder zijn hoede, begon hij rond zijn zesde levensjaar en plein air te schilderen. Hij genoot zijn artistieke opleiding aan de Kunstacademie in Utrecht, waar hij in 2009 cum laude afstudeerde. 

Vader en zoon hielden samen ateliers in Andalusië en de Belgische Ardennen. De glooiende, kleurrijke Zuid-Spaanse landschappen vormen nog steeds een grote inspiratiebron. De kunstschilder heeft een atelier in de buurt van Málaga, maar is veel vaker buiten te vinden in de Mediterrane natuur. Tussen de olijfbomen onder de Spaanse zon of langs de Nederlandse grachten zet Van de Zand de waarneembare werkelijkheid naar zijn eigen hand. Dit doet hij met enthousiast kleurgebruik en dynamische streken. 

De expositie Kleurrijk Europa: beeldende kunst van Wageningen tot Malaga toont ook enkele 3D- werken van beeldend kunstenaar Thomas A. Geurts én vader Jits Bakker. Thomas A. Geurts (1984) is een allround beeldend kunstenaar uit Utrecht. In zijn werk zijn vaak verwijzingen te vinden die doen denken aan de optische illusies van M.C. Escher. 

Wanneer

  • Elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 13 maart 2022