Lustrumconcert Vivavoce

Vocaal Ensemble Vivavoce viert dit jaar haar dertigste verjaardag. Op vrijdag 6 oktober geven zij daarom een lustrumconcert in de Grote Kerk met als titel 'Hemel en Aarde'. Centraal staan de componisten Aaron Copland en Benjamin Britten.

Vivavoce voert van beide componisten een werk uit, waarin hun uitzonderlijke talent duidelijk naar voren komt. Soms is de muziek romantisch of ingetogen, dan uitbundig en expressief, en op momenten jazzy of zelfs atonaal. ‘In the beginning’ van Aaron Copland is gebaseerd op het scheppingsverhaal en vertelt over de eerste 7 dagen van de aarde. In ‘A Company of Heaven’ brengt Britten verschillende verhalen over engelen en hemelse verschijningen bij elkaar. Britten maakt dit werk tot een waar muzikaal spektakel voor koor, strijkorkest, pauken en kerkorgel, met solo’s voor sopraan en tenor en daarnaast twee sprekers die de luisteraar meenemen door het verhaal.

Toegang: 25 euro, jongeren/Student: 20 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.vivavoce.nl en bij Columbus koffie/thee/delicatessen, Junusstraat 27a.

Wanneer

  • Vrijdag 6 oktober 2023 om 20.15 uur