In Wageningen vind je veel kunst en cultuur. Bijvoorbeeld bij de unieke Beeldengalerij het Depot of Museum De Casteelse Poort. Ontdek de ruim 200 kunstwerken verspreid over de stad. De meeste daarvan staan in het stadscentrum en op terreinen van Wageningen Universiteit (Campus). Kijk voor culturele activiteiten en evenementen op de Uitagenda.

Beeldengalerij het Depot

Bij beeldengalerij Het Depot vind je op twee locaties unieke beeldhouwwerken. Bezoek als bonus de prachtige tuinen en het naastgelegen Arboretum De Dreijen. Extra verrassing: de toegang is gratis!

Meer info over het Depot

Kunstroute

Loop de schitterende kunstroute door de stad. Of loop de speciale kunstroute over de Wageningen Campus.

Naar de beelden van Wageningen

Casteelse Poort

Naast een permanente expositie over het rijke verleden van Wageningen biedt het museum kortlopende tentoonstellingen over speciale onderwerpen uit de plaatselijke historie. Aan het museum is bovendien een galerie verbonden, het Koetshuis, waar kunstenaars hun werk tonen en te koop aanbieden.

Wat is er nu zien?

Streetart in de haven

Graffitti? Nee streetart! Een lange betonnen wand is het indrukwekkende decor van het werk van verschillende kunstenaars. Onder begeleiding van Astrant uit Ede fleuren zij de Wageningse haven op. 

Musea in Wageningen - Bezoek de musea van Wageningen

Volg ons op de sociale media, kijk welke kanalen er zijn via deze knop