Op zaterdag 16 april wordt de Wageningse Boekenmarkt eindelijk weer gehouden in het Wageningse centrum. Dit keer is de locatie van de boekenmarkt anders dan andere jaren en heeft de organisatie een boekenroute door het centrum gemaakt. 

Wat vind je op de Wageningse boekenmarkt? Nederlandse, buitenlandstalige en vertaalde romans, novellen, thrillers en poëzie. Non-fictie van allerlei onderwerpen: natuurwetenschap, milieu, maatschappij, geschiedenis, filosofie, pedagogiek, psychologie, theologie, esoterie en meer.

Een zoektocht naar dat ene boek langs meer dan 140 kramen met tweedehands en antiquarische boeken en een scala aan activiteiten waarvan je kunt meegenieten. 

Er zijn tijdens de Wageningse Boekenmarkt langs de route optredens te zien van o.a. Madlot, een dynamisch collectief van muzikanten. Elkaar ontmoeten en inspireren vanuit verschillende muziektradities staat centraal, precies de insteek van de boekenmarkt. Ook zijn er diverse optredens van goochelaar Janse Heijn die je vol verwondering achterlaten. 

De route van de boekenmarkt in het centrum Wageningen loopt via het plein voor de Junushoff, de Junusstraat, Poststraat, door een stukje Hoogstraat de Nieuwstraar in om te eindigen op het Salverdaplein waar je misschien wel onder het genot van iets lekkers bij de kramen van Streekwaar een eerste blik werpt op je stapel aangeschafte boeken. 

De Wageningse Boekenmarkt vindt plaats op zaterdag 16 april van 10:00 tot 17:00 uur.