Poëziewandelingen Dichters op de Berg

Contact

Belmonte Arboretum
Generaal Foulkesweg 94 a
6703DS Wageningen
Plan je route

Dichters op de Berg organiseert twee poëziewandelingen in het Belmonte Arboretum en een kinderpoëzie event. De dichters lieten zich voor hun gedichten en proza inspireren door de kunstwerken van de 12e editie van Beelden op de Berg, met thema’s als ontheemding en dekolonisatie, én de natuur in het Belmonte Arboretum.

Het programma begint voor kinderen bij het Koetshuis in het Arboretum om 13.00 uur met een kosteloze kinderpoëziewandeling, waarbij deelnemers zelf gemotiveerd worden om gedichten te schrijven. Als opwarmertje kunnen alle volwassenen om 14.00 uur genieten van de optredens van deze jonge dichters, met als podium de laadbak van een oldtimer Dodge. Wie dorst heeft, kan ondertussen in de theetuin terecht voor een drankje en een versnapering. De poëziewandeling met de 16 dichters begint om 15.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur . Ook daaraan zijn geen kosten verbonden. Bij elk kunstwerk worden de bijhorende gedichten live voorgelezen door de dichters zelf, afgewisseld met prachtige live muziek. Het belooft een unieke belevenis te worden.

Het pas opgerichte collectief ‘Dichters op de Berg’ coördineert dit poëzieproject bij Beelden op de Berg 2024. Het collectief bestaat uit Petra Sips, Annie van Gansewinkel, Laurens van der Zee en Martijn Adelmund. Zij zullen alle vier voordragen. Daarnaast zijn er optredens van de huidige stadsdichter Bob ter Haar en vele anderen. Vanwege het thema van Beelden op de Berg wordt aandacht besteed aan de thema’s ‘ontheemding’ en ‘vervreemding’. Daarom werken ook dichters met een migratieachtergrond mee en hun moedertalen zijn te zien en te horen. De gedichten worden afgewisseld met prachtige live muziek. Het belooft een unieke belevenis te worden.

Wanneer

  • Zondag 30 juni 2024 om 13.00 uur
  • Zondag 15 september 2024 om 15.00 uur

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al eerder een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews