Musica Vocale met Hollands Licht

Vorig jaar vierde het Wageningse kamerkoor Musica Vocale onder leiding van dirigent Rob Vermeulen het 50-jarig jubileum. Het koor pakte groots uit. Nu gaat Musica weer terug naar de basis met een a-capella koorproject met muziek van Nederlandse componisten. 

Als eerste is er aandacht voor Frank Martin die dit jaar 50 jaar geleden overleed. Van hem hoor je de Messe à double Choeur. Deze dubbelkorige mis uit 1922/1926 is zijn meest uitgevoerde koorwerk. Het is een heel persoonlijk werk waarin Martin elementen uit het gregoriaans verweefde met 20e-eeuwse klankwereld. De muziek is afwisselend extatisch en heel intiem – niet voor niets een van de meest geliefde werken van deze componist. 

Naast Martin staan er nog meer Nederlandse componisten op het programma. Van Rudolf Escher zingt Musica Le vrai visage de la paix uit 1957, een lofzang op vrijheid, gerechtigheid en liefde, een intens gebed voor schoonheid en vrede. Ook geeft Musica Vocale een reprise van de twee jubileumcomposities die Daan Manneke en William Knight schreven ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het koor. Tot slot gaat Musica terug naar het rijke verleden van de Nederlandse muziekgeschiedenis, naar muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck.

Zo hoor je in één concert muziek uit vier eeuwen Nederlandse muziekgeschiedenis.

Wanneer

  • Zaterdag 25 mei 2024 om 20.15 uur