Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Kaalstaart; festival voor bètakunst

De Eestroom, de Serendiep en de Oostenwind meren dit jaar aan in de Rijnhaven. Deze drie historische binnenvaartschepen vormen samen het reizende festival Kaalstaart, dat zich richt op bètakunst. Het festival biedt een podium aan kunstenaars die zich bezighouden op het snijvlak van kunst, wetenschap en techniek.

Voor wie de term Bètakunst nieuw is: dit is kunst gebaseerd op natuurkunde, wiskunde, biologie en techniek. Denk daarbij aan kinetische kunst, bio-based kunst, door computergestuurde gereedschappen of door A.I. samengestelde kunst. Om kunst en wetenschap nog dichter bij elkaar te brengen heeft Kaalstaart dit jaar onderzoekers uitgenodigd om actuele vragen uit de wetenschap te beschrijven. De kunstenaars is gevraagd om met hun werk op deze dilemma’s te reageren.

Op vrijdagavond 5 april om 20.00 uur trapt Kaalstaart het festival af met het bètapodium. Als bezoeker kun je een podium vol kunst, verrassing, performance, muziek en wetenschap verwachten. Op zaterdag 6 en zondag 7 april zijn de exposities in de schepen te bezoeken vanaf 12.00 uur.