Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Plant4Daagse

De gemeente Wageningen organiseert samen met de groene partners in de stad de Plant4Daagse: vier dagen waarin het belang van groen centraal staat. 

Woensdag 10 april 
10.00 - 13.00 uur, Plantjesmarkt en Klimaatkeet, op de Markt
Leerlingen van Pantarijn PRO (praktijkonderwijs) delen vanaf 10:00 plantjes uit op de markt. Haal dus gratis een plantje op! Ook is de Klimaatkeet aanwezig die advies geeft over het afkoppelen van de regenpijp van het riool. Zodat het regenwater niet in het riool wegstroomt maar in de tuin opgevangen wordt. Kom langs en krijg gratis advies bij de Klimaatkeet!

Donderdag 11 april
16:00-17:00 uur, Opening gevelgroen stadhuis en vergroening Riemsdijkstraat, op de Markt
Wageningen wordt steeds groener! De gevel van het Stadhuis en de Riemdijkstraat zijn bijvoorbeeld een heel stuk groener geworden. Kom kijken naar de opening waar de stadsdichter gaat voordragen.

Donderdag 11 april
20:00-21:00 Gevelgroen workshop, bij Thuis, Stationsstraat 32
Leer hoe je zelf makkelijk en goed je gevel kan vergroenen. Hovenier Irma geeft een gratis workshop over het maken van een tuintje naast de muur van je huis (gevelgroen). Tegel eruit, groen erin. Wil je meedoen? Meld je gratis aan op de website van Wageningen Duurzaam.

Vrijdag 12 april 
11:00-14:00 Plantjes- en stekjesruil, bij SSR-W, Generaal Foulkesweg 30
Studentenvereniging SSR-W organiseert een plantjes- en stekjesruil. Heb je zelf wat over? Neem je stekkie mee en ruil met anderen! Zo hoeft vergroening niets te kosten. Dit geldt voor zowel binnen als buiten planten en je bent ook welkom als je geen plantje hebt! 

Zaterdag 13 april
13:30-15:30 uur, Kinderactiviteit met zomerbolletjes, bij de stadsboerderij, Spijk 13
Knutsel je eigen zomerbolletjes en neem ze mee naar huis! Kinderen zetten de bloemetjes buiten bij de stadsboerderij. Ze planten zomerbolletjes en mogen deze ook mee naar huis nemen.

Zaterdag 13 april
11:30-12:30, Voorleesuurtje, bij de bblthk, Stationsstraat 2
Kom luisteren naar de verhalen van de Grootouders voor het klimaat! Grootouders voor het klimaat verzorgen een groen voorleesuurtje voor kinderen bij de bblthk. Deze keer staat het leesplezier in het teken van groen en planten. Laat je oren dus verwennen met groene verhalen en kom langs!