Rheingold Festival

Klassieke muziek is toch saai en voor deftige mensen? Niks is minder waar! Omdat te horen en te laten zien organiseert de Wageningse klassieke pianist Michel Xie op 13, 14 en 15 oktober een nieuw en verfrissend kamermuziekfestival met de naam: Rhinegold Festival.

Met dit festival willen Michel Xie en zijn Stichting Klassiek in Wageningen laten zien dat klassieke muziek leeft en door jonge mensen vol passie en vuur gespeeld kan worden. Laat je in de Grote Kerk meevoeren door de muziek die vaak nauw aan het hart liggen van de spelende musici. Zij leggen uit waarom zij zo van deze muziek houden en leggen uit waar men als publiek naar kan luisteren en welke beelden of emoties er wellicht opgeroepen kunnen worden bij de gespeelde stukken.

De hoofdlocatie van het festival is in de Grote Kerk van Wageningen. Hij is recent gerenoveerd en kan omgetoverd worden tot een sfeervolle concertlocatie. Verder zullen er ook concerten geven in het cultuurgebouw ‘Impulse’ op de Campus van de WUR en in de bblthk.

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 13 oktober 2022 t/m 15 oktober 2022