Voor winkeliers is het belangrijk om boeven uit hun winkel te houden. Dit moeten winkeliers en politie echt gezamenlijk doen. Uit informatie van de politie is echter gebleken dat veel winkeliers geen aangifte doen bij winkeldiefstal. Te veel werk en angst voor agressie zijn veelal de redenen.

Hoe kijk jij in je eigen bedrijf naar de consument? https://youtu.be/Om6pLnQat20


Maar bij een verdachte situatie kan een winkelier gewoon 112 bellen. De politie beoordeelt en kijkt of er een strafbaar feit is gepleegd. Altijd wordt de informatie vastgelegd van de boeven. Ook na aanhouding voor winkeldiefstal mag je 112 bellen. De politie komt dan zo vlug mogelijk, neemt de verdachte over, weggenomen goederen gaan meteen terug naar de eigenaar, winkelverbod voor maximaal een jaar wordt uitgeschreven en de verdachte gaat naar het politiebureau en wordt daar verhoord en heengezonden met een proces-verbaal.

Om het voor winkeliers extra eenvoudig te maken om aangifte te doen heeft de politie ons een formulier voor aangifte winkeldiefstal en een formulier voor winkelontzegging gestuurd. Formulier invullen en opsturen en de rest wordt geregeld. Geen extra rompslomp!

Onze wijkagent is Jan van Bijsteren, hij is te bereiken via: 


0900-8844
06-51225709

Twitter @j_van_bijsteren

 

Maak eenmalig een persoonlijk account aan om aangifte te doen , klik hier hoe dat gaat.