Rondom Wageningen kun je heerlijk wandelen en fietsen, we tippen 5 routes! 

#1 Wandel de Stad der Bevrijding route

Wageningen is onlosmakelijk verbonden met de Tweede Wereldoorlog. Zowel in 1940 als in 1944/1945 heeft de stad in de vuurlinie gelegen. En zowel in 1940 als in 1944 is de hele bevolking geëvacueerd. Wandel deze route in 1 uur (3 km).

Stad der Bevrijding wandelroute

#2 NS Wandelroute Belmonte

In dit afwisselende landschap wandel je door het bos De Sysselt en langs de slingerende Molenbeek. Neem op de Wageningsche Berg de tijd om van het fraaie uitzicht over de Rijn en de Betuwe te genieten.

Wandel een NS wandeling in Wageningen

#3 Kunstroute over de Campus

Op de Campus van de Wageningse universiteit staat een fraaie collectie kunst. Met een speciale route krijg je tekst en uitleg.

Download de route

#4 Monumenten en architectuur wandeling

Wageningen heeft sinds 1263 stadsrechten en kent dan ook een lange geschiedenis. In Wageningen is er een grote verscheidenheid aan monumentale panden. Daarbij heeft de vestiging van het landbouwkundig onderwijs de stad vele impulsen gegeven en deze invloed is onmiskenbaar aanwezig.

De mooiste monumenten

#5 Bosrijk rondje Wageningen fietstocht

Het in de ijstijd gevormde gebied in de buurt van de Wageningse berg vormt een prachtig decor voor een fijne fietstocht in deze Gelderse gemeente. Het traject van deze route wordt gekenmerkt door veel stuwwallen die zich hier pakweg 150.000 jaar geleden hebben gevormd. Dit is een fietsroute van 38 kilometer.

 

Bosrijke fietstocht