Duurzame Lentemarkt

Wageningen viert de lente
Tijdens de Duurzame Lentemarkt op zondag 3 april viert Wageningen de lente. In het centrum zijn rondom de Grote Kerk en het Raadhuisplein talloze kramen te vinden met duurzame en lente gerelateerde artikelen. 

Duurzaam
Ook Wageningen Schoon neemt deel aan de Duurzame Lentemarkt. Normaal gesproken rapen zij met vele vrijwilligers zwerfafval op. Tijdens de duurzame lentemarkt schenken zij juist aandacht aan het voorkomen van afval. Ook is de speciale fiets en aanhanger van het Wageningse Afvalcollectief te zien en te ervaren. Verder is er een Popup Playground georganiseerd door Spelenmaar van Creatiefhuis, een superleuke speelplek volgens de “loose parts” methode die past uitstekend bij de Duurzame Lentemarkt omdat ze de spullen die vaak weggegooid worden, speelwaarde toekennen.

Schmink en Stadsboerderij
De speelgoedbank Wageningen komt schminken en zullen veel kindergezichtjes laten stralen.Tijdens deze gezellige duurzame lentemarkt is de Stadsboerderij ook van de partij daarmee is het lentegevoel compleet!

Winkels geopend
De duurzame lentemarkt start om 12:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Van 13.00-17.00 uur is het koopzondag en zijn de winkels in Wageningen centrum ook geopend.  Natuurlijk nodigen we je uit om ook te genieten van de lokale horeca. Kom je ook gezellig langs?!   

Opschoonwandeling
En voor enthousiaste opruimers die mee willen helpen met een opruimactie voorafgaand aan de Duurzame Lentemarkt, dat kan door mee te doen met de opschoonwandeling die Wageningen schoon vanaf 10:00 organiseert met als startpunt Nieuwstraat 16.