Klinkerstraat route

(539 m)

In het centrum van Wageningen vind je een GPS-muziekstuk dat reageert op waar je gaat en staat. Remco de Kluizenaar componeerde speciaal voor het winkelcentrum: "de Klinkerstraat", een muziekwolk bestaande uit 10 sferen, die met elkaar mengen in verschillende verhoudingen als je er doorheen loopt. Samen klinkt het als één muziekstuk van een kilometer lang. Maar hoe het muziekstuk verloopt en hoe lang het duurt, dat bepaal je zelf.

Dit ga je zien

Startpunt: Bevrijdingsstraat 2
6703 AA Wageningen
Eindpunt: Hoogstraat 6
6701 BT Wageningen

Beschrijving

Startpunt: Bevrijdingsstraat 2
6703 AA Wageningen

Voor deze unieke wandelervaring heb je een mobiele telefoon en de App ECHOES nodig. Daarna kan het componeer avontuur beginnen.

Loop door de Hoogstraat en zijstraten en speel met de "bubbels" die je ziet in de app, die in elkaar overlopen om je eigen muziekstuk te componeren.

In de muziek hoor je improvisaties van drie regionale musici: Nanja Bakker (harp), Johanneke Vogel (Sopraan), Remco de Kluizenaar (tuba/trompet en andere hoorns, luit/saz en andere snaarinstrumenten, kristalharp en andere percussie). De grondtoon waarop "de Klinkerstraat" gestemd is, is 136,1 Hz. Er wordt in de wereld van meditatiemuziek en klank-genezers gezegd dat dit de grondtoon van de aarde is, de frequentie die al het leven op aarde voedt. 136,1 Hz is de C# in een "432 stemming", die populair is bij bouwers van meditatie-instrumenten. Dat leek de Wageningse componist / klankkunstenaar interessant als toon om bewust bij te shoppen.
Voel je al iets?

Eindpunt: Hoogstraat 6
6701 BT Wageningen